veřejná architektonická soutěž

3. cena

autoři:
Markéta Mráčková, Martin Neruda martineruda.cz, Barbora Šimonová

Nové společensko-kulturní centrum v Hrušovanech u Brna navazuje na dlouhou sportovní a kulturní tradici v tomto místě. Parcela „Sokecu“ propojuje dvě základní linie ulic v obci, pozice u školy a obecního úřadu a její kulturní i sportovně komunitní využití z ní vytváří jádro života v Hrušovanech.

Navrhujeme kompaktní dům, který bude obci vlastní. Dům svým rozsahem nezmenšuje a neoslabuje současný venkovní prostor obepnutý prstencem vzrostlých stromů. Nabízí požadovanou náplň v elementárně řešené dispozici.

Upravený veřejný dvůr propojujeme se zadním předprostorem radnice a zároveň s Masarykovou ulicí skrze proluku navazující na stávající úzký průchod. Dvůr je terénně upraven do podoby přírodního amfiteátru s venkovními hřišti a mobilním pódiem.

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-zakres2

ilustrace venkovní plochy s pohledem k nové sokolovně

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-interier

ilustrace interiéru multifunkčního sálu

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-SITUACE

situace

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-REZY

příčný a podélný řez

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-1PP

1PP

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-1NP

1NP

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-2NP

2NP

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-3NP

3NP

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-POHLEDY1

východní pohled z ulice a západní ze dvora

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-POHLEDY2

jižní a severní pohled

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-soucasny stav ulice

současný stav – ulice

Mrackova Neruda Simonova-SOKEC-soucasny stav dvur

současný stav – dvůr

SOKEC layout portfolio A4.indd

soutěžní panel I

SOKEC layout portfolio A4.indd

soutěžní panel II